داخلی, زیبایی ، پوست و مو

آنژیوم

آنژیوم

آنژیوم چیست؟

آنژیوم گیلاسی خال های قرمز رنگ کوچکی هستند که معمولا قطری تا 5 میلی متر دارند این خال های گیلاسی بیشتر بر روی صورت و اندام فوقانی تشکیل می شوند و به ندرت پیش می آید که بروی دست، پاها ایجاد می شوند. خال گیلاسی بی ضرر بوده و به دلیل رشد بیش از حد مویرگ ها ایجاد می شوند. آنژیوم با افزایش سن بیشتر می شوند.

در این مقاله با داطب همراه باشید:

علت ایجاد آنژیوم:

_ آسیب و بیماری کبدی

_ ویروس هرپس انسانی

_ بارداری

_ استعداد ژنتیکی

_ سالخوردگی و افزایش سن

_ قرارگیری زیاد در معرض اشعه فرابنفش

_ تغییرات هورمونی مانند افزایش پرولاکتین

_ مصرف برخی از داروهای سیکلوسیورین یا هورمون ها

_ برخی از شرایط پزشکی

_ آب و هوا

آنژیوم
آنژیوم

انواع آنژیوم:

_ گیلاسی

_ عنکبوتی

_ دریاچه وریدی

گیلاسی : این نوع خال های قرمز ، شایع ترین نوع آنژیوم بوده و اغلب در بالا تنه به وجود می آیند.

عنکبوتی : درای ترک های خونی همانند تار عنکبوت بوده و در مرکز آن یک نقطعه قرمز رنگی وجود دارد و به راحتی قابل تشخیص است این خال ها در افراد باردار ، مبتلا به بیماری کبدی و کودکان شایع است که اکثراً بروی صورت و قفسه سینه دیده می شود.

دریاچه وریدی : این خال ها در رنگ های قرمز ، بنفش و آبی ایجاد شده و اکثراً در افراد مسن تر دیده می شوند . آنژیرم دریاچه وریدی روی لب و گوش ها ایجاد شده و بیشتر برای کسانی که طولانی مدت تحت تابش مستقیم نور خورشید قرار می گیرند رخ می دهد.

علائم خال گیلاسی:

گشاد شدن فولیگ ها سبب می شود که آنها رنگ قرمز روشن پیدا کنند اما خال های گیلاسی می توانند دارای طیف وسیعی از رنگ ها باشند و شاید رنگ آبی یا بنفش داشته باشد. معمولا در صورت وارد شدن فشار به آنها سفید و لکه دار شدن آنها رخ نمی دهد.

ممکن است اندازه این آنژیوم ها با یکدیگر تفاوت داشته باشد اما اغلب قطری معادل چند میلی متر دارند. معمولاً این عارضه ها با بزرگتر شدن به شکلی گرد و گنبدی شکل با سر صاف در می آیند، این رشد ممکن است در هر نقطه ای از بدن به چشم بخورد.اما رشد آن ها بیشتر در شکم،سینه و پشت خواهد بود،اغلب ظهور این عارضه ها به طور متعددی به صورت گروهی رخ می دهد.

درمان:

_ الکتروکانری

_ کرایوسرجری

_ لیزر

آنژیوم
آنژیوم

الکتروکانری:

در این تکنیک جراحی ، یک ابزار کوچک آنژیوم را با استفاده از جریان الکتریکی می سوزانند،در حین فرایند به قسمتی از بدن فرد یک فلز وصل شده تا دیگر نواحی بدن از خطر سوختگی توسط برق مصون بماند.

کرایوسرجری:

در این روش آنژیوم با استفاده از نیتروژن مایع منجمد شده و در اثر سرمای زیاد از بین می رود. کرایوسرجری از نظر سرعت و آسانی شناخته شده است.افراد اغلب به یک جلسه از این فرایند نیاز داشته و در طول آن نیتروژن مایع مدت 10 ثانیه اسپری می شود این زخم چندان به مراقبت نیاز ندارند.

لیزر:

در این جراحی از یک لیزر برای نابودی آنژیوم گیلاسی استفاده می شود که گرمای لازم جهت سوزاندن آنژیوم را تولید می کند . این روش سریع بوده و بدون نیاز به بستری انجام می شود . محل آنژیوم در ابتدا تیره و سپس از بستر پوست جدا می شود و از بین می رود.

بازدیدها: 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *