امین الله رشیدی خواننده و آهنگساز ایرانی بود و 4 اردیبهشت سال 1304 در شهر راوند چشم به جهان گشود ، او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کاشان سپری کرد و پس از پایان تحصیل در یکی از دفاتر اسناد رسمی تهران مشغول به کار شد .
رشیدی از طریق توجه به صفحات گرامافون و آثار خوانندگان دهه 1320 رادیو ایران با ردیف آواز ایرانی آشنا شد . در کلاس های شبانه هنرستان موسیقی ( تالار وحدت کنونی ) اصول نت خوانی را نزد موسی معروفی آموخت و همچنین به مدت یکی دو ماه در کلاس موسیقی مسعود معارفی فرا گرفت . وی یکی از نخستین خوانندههای ایرانی آشنا با خط بینالمللی موسیقی (نت) است. او همچنین تئوری آواز را نزد مهدی فروغی در هنرستان موسیقی آموخت . پس از یادگیری نت ، نوازندگی تار را رها کرد و از آن پس نت آهنگهایی را که میساخت ، بدون استفاده از ساز ، به روی کاغذ میآورد .
پس از آشنایی امین الله رشیدی با علی محمد خادم میثاق توانست رهبر یکی از ارکستر های رادیو ایران شود ، او از همان سال به عنوان خواننده و آهنگساز فعالیت خود را در رادیو آغاز کرد و نخستین بار ترانه ( رنج جدایی ) از ساخته های موسی معروفی را در مایه افشاری با ارکستر او در رادیو اجرا کرد . اغلب ساخته های رشیدی توسط ارکستر های شماره 1 و 2 رادیو ایران اجرا شده اند که این اجرا ها تحت نظارت و سرپرستی مشیر همایون شهردار و حسینعلی ملاح ضبط و پخش شده اند . همچنین وی با خوانندگان رادیو ایران اعم از آذر عظیما و فرخنده عمیمی نژاد تصنیف های دو صدایی اجرا کرده است .
شیوه امینالله رشیدی در خوانندگی و آهنگسازی، مرز میان سنت و نوگرایی میباشد؛ به قول خودش حد وسط را انتخاب کردهاست. او میگوید: «اگر این میانهروی و اعتدال در تمام امور دنیا جاری بود چهره جهان و زندگی خیلی زیباتر و مطبوعتر از آنچه تا کنون هست میبود.» در مدت فعالیت مستمرش در حوزه موسیقی بیش از ۱۲۰ آهنگ ساخته است .
آلبوم ها
- افسونگر
- بخت گمشده
- عطر گیسو
- چشم شب
- دلم تنگ است
- من عشقم
آهنگ های معروف
- جان جهان
- سپیده
- افسانه
- گل برافشان
- اشک
- جلوه عشق
درگذشت
امین الله رشیدی در سن 99 سالگی در 20 مهر 1403 دار فانی را وداع گفت ، افسانه رشیدی دختر مرحوم اعلام کرد که قرار است پیکر این هنرمند موسیقی ایرانی برای تحقیقات به دانشگاه علوم پزشکی اهدا شود .