تست شخصیتی, سلامت

تست MMPI

تست MMPI که مخفف پرسش ‌نامه شخصیتی چند محوری مینه‌ سوتا به حساب می‌آید، یکی از رایج‌ ترین و پرکاربرد‌ترین آزمون‌های شخصیت شناسی مرتبط با سلامت روان است که از آن برای تشخیص اختلالات روانشناختی کمک می‌گیرند. در این تست پاسخ‌های هر فرد با گروه‌های مختلفی از بیماران روانی مقایسه می‌شود .

تست MMPI شامل مجموعه‌ای از پرسش‌های اخباری است که که فرد باید موافقت یا مخالفت خود را با هر پرسش اعلام نماید . از آنجا که پرسش‌های این آزمون پیچیده هستند و تفسیر نادرست پاسخ‌ها می‌تواند پیامد‌های بسیار زیان ‌باری داشته باشد، حتما باید توسط یک روانشناس آموزش ‌دیده و با تجربه انجام شود. اگر چه نسخه‌‌های آنلاین تست MMPI هم وجود دارد اما بهترین و مطمئن ‌ترین راه استفاده از آن این است که توسط روانشناس انجام و تفسیر شود.

ویژگی های تست را داطب در اختیار شما عزیزان قرار می دهد :

  • ساختار آزمون : شامل 567 پرسش است که به صورت عبارات یا جملات ساده ارائه می شوند و پاسخ ها به صورت درست یا غلط داده می شوند .
  • مقیاس های بالینی : این تست شامل 10 مقیاس بالینی اصلی است که هر کدام نمایانگر یک جنبه خاص از شخصیت یا یک اختلال روانشناختی هستند ، مانند افسردگی ، هیستری ، پارانویا ، اسکیزوفرنی و غیره …
  • کاربرد ها : تست MMPI برای تشخیص اختلالات روانی ، ارزیابی ویژگی های شخصیتی ، بررسی تناسب فرد برای شغل های خاص و تحقیق و پژوهش در حوزه های روانشناسی و روانپزشکی استفاده می شود .

انواع تست MMPI :

در نوع اولیه تست MMPI با گذشت زمان و بر اساس نیاز‌های موجود، تغییراتی ایجاد شد و انواع بعدی آن به وجود آمدند. 6 نسخه از تست MMPI وجود دارد که 4 نسخه آن برای بزرگسالان و 2 نسخه آن برای نوجوانان طراحی شده است. به عنوان مثال، تست هایMMPI-2  وMMPI-2-RF  برای افراد بالای 18 سال طراحی شده ‌اند و تست‌های MMPI-A و MMPI-A-RF هم ویژه نوجوانان 14 تا 18 سال هستند .

MMPI-1 :

نوع اولیه این تست است که از آن به‌ عنوان ابزاری برای ارزیابی سلامت روانی افراد به منظور تشخیص بیماری‌های روانی استفاده می‌‌شود .

MMPI-2 :

این آزمون، اولین اصلاح و بازبینی صورت ‌گرفته بر تست اولیه MMPI ‌است که بر اساس جامعه نمونه ‌ای از شهروندان بزرگسال آمریکایی تدوین شده است. این آزمون برای افراد بالای ۱۸ سال مناسب است. هدف از اجرای تست MMPI-2 شناخت ابعاد شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی فرد است.

کاربرد تست MMPI-2 در شناسایی اختلال شخصیت و مشکلات روان شناختی و همچنین، در استخدام مشاغل خاص و حساس، ازدواج و مسائل خانوادگی و همچنین مشکلات روان شناختی و اختلال شخصیت ‌است. نتیجه به صورت نموداری ارایه می‌شود که حتما باید توسط روانشناس یا متخصصین روانسنجی تفسیر گردد.

تست MMPI-2 شامل 567 پرسش با گزینه‌های بله و خیر است که افراد باید بر اساس ویژگی‌های شخصیتی و علایق خود به آن پاسخ می‌دهند. تکمیل این آزمون با توجه به ‌سرعت فرد بین ۱ تا ۲ ساعت زمان لازم دارد.

یک نوع کوتاه شده این تست هم وجود دارد که شامل ۳۷۰ پرسش است و معمولا وقتی استفاده می‌شود که به دلیل کمبود وقت یا بیماری خاصی، امکان تکمیل پرسش ‌نامه کامل توسط فرد وجود ندارد. البته لازم به ذکر است که نسخه کامل اعتبار بیشتری نسبت به نسخه کوتاه شده دارد .

MMPI-2-RF :

تست MMPI-2-RF یک نسخه به ‌روز شده از MMPI-2 است که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد. هدف اصلی این آزمون تشخیص‌های روانپزشکی است. این آزمون ابزاری مفید برای مواقعی است که می‌خواهیم اطلاعاتی در مورد شدت مشکلات بیماری به دست آوریم یا فرضیه‌هایی در مورد وضعیت بیمار داریم. در هنگام غربال بیماران، تست MMPI-2-RF می‌تواند ابزار مفید و موثری جهت تشخیص اختلالات روانی باشد.

این تست شامل ۳۳۸ پرسش به صورت درست یا نادرست است که تکمیل آن به حدود ۳۵ تا ۵۰ دقیقه زمان لازم دارد .

MMPI-A :

این آزمون برای نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ ساله طراحی شده است و یکی از آزمون‌هایی است که برای تشخیص دقیق مشکلات روان‌ شناختی نوجوانان به کار می‌رود. از آنجا ‌که نسخه

اصلی تست MMPI بیشتر برای بزرگسالان طراحی شده است، ممکن است نوجوانان برای پاسخگویی به پرسش‌های آن دچار مشکل شوند و به همین دلیل نتایج دقیقی به دست نیاید.

این آزمون، ۴۷۸ پرسش دارد و تکمیل آن حدود یک ساعت زمان لازم دارد. یک نسخه کوتاه شده هم از آن وجود دارد که شامل ۳۵۰ پرسش است.

MMPI-A-RF :

نسخه به‌روز و اصلاح شده تست MMPI-A ‌است. تست MMPI-A-RF هم ویژه نوجوانان است. این آزمون شامل ۲۴۱ پرسش است و زمان لازم برای تکمیل آن حدود ۴۵ دقیقه ‌است .

MMPI-3 :

آخرین نسخه تست MMPI است که در سال ۲۰۲۰ معرفی شد. تست MMPI-3 برای گروه سنی 18 سال و بالاتر ‌است. این آزمون شامل 335 پرسش است و زمان لازم برای تکمیل آن حدود ۲۵ تا ۵۰ دقیقه است.

تفسیر تست MMPI :

  • خود بیمار انگاری : خود بیمار انگاری حالتی است که فرد بدون هیچ نشانه ای از بیماری، تصور می‌‌کند که به یک بیماری مبتلاست یا در آینده مبتلا خواهد شد. که این نگرانی برای زندگی عادی فرد مزاحمت ایجاد کرده و می‌‌تواند در روابطش مشکلاتی ایجاد کند.
  • اختلالات روانی : این مقیاس برای نشان‌ دادن این است که آیا فرد آسیب روانی را تجربه کرده‌ است؟ همچنین، رفتار‌ها و نگرش‌های ضداجتماعی را هم اندازه‌ گیری می‌کند. اگر فردی در این شاخص نمره بالایی کسب کند، ممکن است به ‌عنوان اختلال هویت تشخیص داده شود .
  • تشنج یا حمله عصبی : میزان استرس و اضطراب فرد را می‌سنجد. این بخش علایم فیزیکی و واکنش‌های روانی فرد را در شرایطی که تحت ‌فشار است، مورد ارزیابی قرار می‌دهد .
  • مردانگی / زنانگی : هدف اصلی این بخش، تعیین هویت جنسی افراد است. این شاخص برای ارزیابی میزان سازگاری افراد با قواعد جنسیتی استفاده می‌‌شود .
  • ضعف روانی : ناتوانی فرد در مقابل یک نوع فکر یا عمل خاصی را بررسی می‌کند که شامل مواردی چون رفتار‌های وسواسی، ترس‌‌های غیر طبیعی یا فوبیا، مشکل در تمرکز، احساس گناه و غیره است .
  • پارانویا : هدف از این بخش، شناسایی افکار پارانویا در فرد است .
  • اسکیزوفرنی : برای نشان ‌دادن این است که آیا فرد مبتلا به اسکیزوفرنی است یا خیر و آیا احتمال دارد در آینده به این اختلال دچار شود؟
  • جنون خفیف : چون انرژی بیش از حد بدون دلیل، توهم، سریع سخن‌ گفتن، رفتار تکانشی و خود بزرگ بینی را بررسی می‌شود تا جنون خفیف تشخیص داده شود.
  • درون گرایی اجتماعی : مهارت‌های اجتماعی، میل به تنها بودن و این که آیا فرد با دوستان گروهی، رفتاری سازگار داره یا نه را بررسی می‌کند. این بررسی در نهایت مشخص می‌کند که فرد درون گرا محسوب می‌شود یا برون گرا .

بازدیدها: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *